Vervanging vloerbedekking

Vloerbedekking

De vervanging van de vloerbedekking is inmiddels afgerond.

Hoewel we veel complimenten hebben ontvangen over de chique uitstraling van de vloerbedekking en de nieuwe matten bij de voordeur en de entree vanaf de galerijen zijn er ook wat kritische geluiden gehoord.

Een punt van kritiek is de donkere kleur. De keuze hiervan is mede tot stand gekomen na uitgebreid overleg met de verschillende partijen welke een offerte hebben aangeboden. De donkere kleur is minder gevoelig voor vlekken veroorzaakt door lekkende vuilniszakken, honden etc. Een nadeel is wel dat pluisjes, zand etc. meer zichtbaar zijn.

Hoewel er in de vloerbedekking verschillende kleuren vezels zijn verwerkt is dit onder de huidige lichtomstandigheden niet goed zichtbaar. Tijdens de proefplaatsing van de nieuwe verlichting is gebleken dat dit na de vervanging van de verlichting een stuk beter zichtbaar wordt en de vloerbedekking een iets andere uitstraling krijgt.

Verder zijn we op advies van de verschillende partijen afgestapt van kamerbreed tapijn en is er gekozen voor het plaatsen van tegels. het voordeel hiervan is dat bij eventuele vlekken een tegel verwijderd kan worden en onder de kraan kan worden schoongemaakt. Mocht dit niet het gewenste resultaat hebben dan kan een tegel uiteraard makkelijker vervangen worden. Hiervoor hebben we een aantal tegels op voorraad gelegd voor de toekomst.

Uiteraard zijn er bij de keuze voor materialen meerdere opties zoals plavuizen, Linoleum etc. langs gekomen. Deze werden om meerdere redenen afgeraden. Plavuizen wegens geluidsoverlast (zeker van belang op de inwendige gangen op verdiepingen 1-4) en Linoleum wegens de hoge kosten van onderhoud ivm het jaarlijks grondig reinigen en in de was zetten.

Al met al is het lastig om met 106 appartementen altijd iedereen tevreden te stellen. Ieder heeft z'n eigen smaak en bijbehorende voorkeur voor materialen en kleuren. Wel is het belangrijk om te weten dat de keuzes welke zijn gemaakt zijn gebaseerd op praktische gronden zodat we ook de komende jaren er weer netjes bij zitten.