Vervangen verlichting

gloeilamp

Inmiddels is het vervangen van de verlichting in de algemene ruimtes afgerond. Het 'ombouwen' van de bestaande armaturen leek in eerste instantie goedkoper, maar op de lange termijn bleek dit geen verstandige keuze omdat de bestaande armaturen oud en broos zijn geworden en er weinig garanties gegeven konden worden over stroomverbruik en levensduur.

Na een uitgebreide offerteronde en proefplaatsing waarbij iedereen de mogelijkheid heeft gehad zijn of haar mening te geven is besloten alle armaturen te vervangen door milieuvriendelijke en energiezuinige LED verlichting en deze opdracht te verstrekken aan onze huiselectricien Hinfelaar.

De lampen in de kelder, trappenhuizen en buiten worden vervangen door een rechthoekig armatuur. Deze armaturen zijn erg efficient, bieden een goede praktische lichtkleur en worden veelvuldig gebruikt in grote projecten waar enerziezuinigheid en duurzaamheid belangrijk zijn. Deze armaturen zijn op 2 manieren in te stellen : een standaard waarbij 6 watt gebruikt wordt, en een energiezuinige stand waarbij slechts 2 (!) watt verbruikt wordt tegenover de oude armaturen welke 17 watt verbruikten. Al naar gelang de omstandigheden zullen we kiezen voor de meest efficiente instelling.

Voor de verlichting in de algemene gebieden (bij de liften, inpandige gangen en hallen) is besloten voor een armatuur met een meer chique uitstraling. De lelijke armaturen worden daar vervangen door een wit, rond armatuur van bijna 40 cm doorsnede wat een hogere lichtopbrengs heeft met een veel prettiger en warmere kleur licht. ook deze armaturen zijn een stuk efficienter in verbruik, en verbruiken slechts 8 watt tegenover 17 watt.

Al met al verwachten we met deze nieuwe armaturen een flinke besparing op stroomkosten te realiseren en in de algemene gebieden tevens een verbetering op het gebied van lichtopbrengs, sfeer en uitstraling.

norled spa

norled Luna