Oasis game 'Het Puntje'

oasisgame

- Ingezonden mededeling -

Oase in eigen wijk: Oasis Game in een Notendop

In samenwerking met Stichting ELOS wordt in mei 2014 een Oasis Game georganiseerd! Alle leeftijden, culturen en achtergronden werken hierbij samen om een oase in ‘Het Puntje’ te creëren.

De Oasis Game is een speelse 6-daagse buurtactiviteit waarin met, voor en door bewoners een oase wordt gecreëerd in onze eigen buurt. Het komt oorspronkelijk uit de favelas in Brazilië en is al honderden keren gespeeld van Londen tot Montenegro en van Curaçao tot Amsterdam (video). Nu dus in Moerwijk!

Gemiddeld doen zo’n 75 – 100 mensen uit dezelfde buurt mee aan een Oasis Game. Bijzonder is dat het resultaat van een Game bij het begin nog niet bekend is. Er kan dus van alles uitkomen, maar het is vooral leuk en het geeft de deelnemers een gevoel van eigenaarschap en verantwoordelijkheid voor hun leefomgeving.

 

Oasis Game Moerwijk

De Oasis Game wordt gespeeld in ‘Het Puntje’ over de weekenden van 9, 10, 11 mei en 16, 17, 18 mei.

Tijdens het eerste weekend zal een kerngroep van bewoners de buurt in gaan. Zij verzamelen de dromen van bewoners over wat zij in hun buurt missen en graag zouden zien. Dat kan een speeltuin zijn, meer groen op straat, een mooie schildering of wat dan ook! Op zondagavond komen zoveel mogelijk bewoners samen om hun droom in een maquette te knutselen. Een jury kiest vervolgens welke droom als ‘Oase’ gerealiseerd zal worden. Dit gebeurt in het tweede weekend met, voor en door de bewoners zelf.

 

Meedoen? Meer weten?

Bekijk de uitnodiging voor de bijeenkomst van 2 april en de flyer met algemene informatie over de Oasis Game. Heeft u hierna nog meer vragen of bent u zo enthousiast geworden dat u uw medewerking wilt verlenen, laat het de organisatie dan weten via het contactformulier of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.